Verzorging van hair extensions

 

Onderhouden van hairextensions

De verzorging van hairextensions is net als de kwaliteit van het haar erg belangrijk. Hoe duur je hairextension ook zijn en hoe mooi de kwaliteit ook is, het is al snel weggegooid geld als je de juiste verzorging niet in acht neemt. Ondanks dat het haar dat wij aanbieden 100% Human hair is, is het wel degelijk dood haar. Het haar wordt niet meer gevoed met de natuurlijke stoffen die het nodig heeft. Om de hairextensions te kunnen voeden is het belangrijk om min. 1 keer in de maand een voedende haarmasker. aan te brengen.

Wassen van hairextensions

Je hairextensions wassen is net zo belangrijk als je natuurlijke haar te moeten wassen. Vettig haar houdt stofdeeltjes en andere viezigheid vast waardoor het haar zwaar wordt en het volume verliest. Gebruik hiervoor een milde shampoo, die vrij is van chloride, siliconen, parabenen en sulfaten. Probeer de hairextensions zo min mogelijk te wassen (voorkeur 1 x in de week). Alle hairextensions hebben een siliconen coating laag, om het haar zo lang mogelijk mooi en glanzend te houden. Als je hairextensions te vaak wast bestaat de kans dat de coating sneller slijt, wordt het haar snel droog en bestaat de kans dat het haarstuk langzaam loslaat. Door het haar één keer per week te wassen wordt dit zo veel mogelijk beperkt.

Chemische behandelingen:
Bij ontkleuren, blonderen, verven, permanent, kleur- en zilvershampoo’s beschadigt de coating en de keratine-tip. De kwaliteit van de hairextensions gaat hierbij ook achteruit. Na een chemische behandeling in de fabriek krijgt het haar een beschermende coating laag. Het gebruik van chemische producten is geheel Op eigen Risico en valt niet onder garantie!

Droog je hairextensions:
-Föhn je hairextensions altijd droog.
-Zorg dat het bij de bevestiging goed droog is op de hoofdhuid. Ter verkoming van eczeem.
-Ga nooit met nat haar slapen.

Warmte bronnen:
Elk haar soort kan niet tegen warmte bronnen. De punten beschadigen, splijten en breken af.Gebruik daarom altijd een serum/heat-protector.
-Föhn op een lage stand en op min. 10cm afstand van het haar.
-Zet je stijl-en krultang nooit hoger dan 170 graden.

Verzorging op vakantie:
Ga nooit met los haar in zeewater en chloorwater. Dit heeft een strippende werking op de coating. het haar wordt stug, pluizig en droog. Laat je hairextensions nooit in de volle zon drogen ter verkoming van droog en beschadigt haar.